ELIZA, Andrea E. Deésy

★★★★★

"Egy könyv napjaink értékrendjéről, a celebek hétköznapi életéről és a szerelemről." Eliza, a főszereplő, szavaival élve, "oly kevés kell ahhoz, hogy egy nagy szerelemből csúpán egy kis emlék maradjon."

A könyv az Eliza sztoriját mutatja be, egy sikeres és független fiatal nőét, aki édesanyjának, a szép és híres színésznőnek, köszönhetően megismeri Dávidot, egy popzenekar frontemberét és viszontlátja Ottót, egy gyermekkori barátját, aki már neves filmrendezővé vált. Budapest lesz, egy mindent elsöprő, szerelmi történet színhelye, amely pont mikor úgy tűnik, hogy elérte a csúcspontot egy nehéz és megrázó megpróbáltatáson megy keresztül. Azonban a főszereplőnek sikerül erőbe kapni, újra kézbe venni a helyzetet, nehéz és olykor fájdalmas döntéseket hozva. Tanulságot vonva le az édesanyja tapasztalataiból, aki már egy szerelem nélküli házasság fogdájában él, egy hűtlen és figyelmetlen férjjel, Eliza úgy dönt, hogy nem enged a kompromisszumoknak."

"Ebben a regényben az írónak sikerült pontosan körberajzolni a szereplőket az ütős és egyenes írásmódjával, minden fölöslegeset mellőzve. Az érzelmek rendkívüli őszinteséggel jönnek elő, az olvasó nem tehet mást csak azonosul az oly valósan bemutatott örömmel és fájdalommal. "